miercuri, 18 martie 2009

Prostia romaneasca!



Mare vizionar a fost Ion Creanga cand a scris ''Prostia omeneasca'', prin extensie, eu voi vorbi astazi de ''Prostia romaneasca''. Nu vreau sa credeti ca nu sunt solidara cu compatriotii mei, romanii sunt chiar descurcareti, dar, sunt domne' si specimene de te intrebi cum calca pe pamant. Sunt atat de ignoranti dar mandri. Aroganta a ajuns sport national pentru romani! Ce conteaza ca nu au ce pune pe masa, daca isi dau ultimii banii pe tigari sau cafea, sau au masini de fitze pe care le alimenteaza cu cate trei litri de benzina.

Exemplul cel mai elecvent il reprezinta o mare parte din cei plecati la munca in strainatate. Nu conteaza ce fac ei acolo, atat timp cat e legal, dar e demn de comediile lui Caragiale, modul in care epateaza. Au un stil de a '' se da mari'' care naruie orice forma de apreciere pentru munca lor.

Modestia si-a pierdut de mult urma din comportamentul romanilor. Cu cat esti mai fitzos, cu a atat ai si valoare mai mare, iar daca pe deasupra mai asculti si manele solidare personalitatii tale, te poti declara un caz pierdut.

Romanii sunt '' baieti destepti '' , dar ar trebui sa invete sa fie si modesti, ca doar nu le-au murit laudatorii. Modestia este o virtute esentiala, iar atunci cand veti realiza asta, veti fi respectati cu adevarat pentru ceea ce sunteti si ce ati realizat! Atunci ma voi inclina in fata voastra, pana cand se va intampla asta, am sa ma limitez la a va apostrofa!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu