marți, 17 martie 2009

Pamanteni, ne invadeaza Selenitii!


Ce?! Nu stiati ca exista viata pe Luna? Ba da, exista, se numesc seleniti si sunt niste fapturi tare dragute, speriati insa de existenta Pamantului, despre care nu stiu daca este o iluzie sau exista cu adevarat. Asa ca, selenitii s-au gandit ca ar trebui sa exploreze planeta vecina, sa se convinga daca e reala. Au creat o racheta pe care au indreptat-o spre Pamant, si uite asa a inceput aventura lor.


Suna frumos si interesant ceea ce am spus. Nu va speriati, nu suntem invadati de extrateresti. Seleniti, sunt personajele tare simpatice ale unui desen animat prezentat astazi la Planetariul Muzeului Judetean. ''Cursa spre pamant'', cum se numeste filmuletul animat, prezinta eforturile de construire ale unei rachete pentru a ajunge pe Pamant. Desi rolurile au fost inversate de data aceasta, nu pamantenii au fost cei care vor sa exploreze Cosmosul, selenitii s-au descurcat de minune, si au ajuns printre noi.

Nu o sa va povestesc acum desenul animat. Trebuie sa mergeti sa-l vedeti singuri, merita! Pentru 4 lei ca adult si 2,5 lei pentru cei mici puteti trai ceea ce traiesc astronautii sau cei care platesc cate 200 000 de mii de euro pentru a explora spatiul extraatmosferic! Este o lectie de astronomie foarte frumoasa pentru cei mici care, cu siguranta, vor asimila foarte bine informatiile prezentate. Dublarea in limba romana a fost facuta de actorii Teatrului Aschiuta, alaturi de muzeograful Remus Cirstea, care au interpretat cu adevarat spectaculos rolurile din film.

Este demn de apreciat si remarcat ca pitestenii, si nu numai, pot patrunde misterele spatiului intr-un mod inedit! Nu mai stati acasa! De la nepot la bunic, fiecare poate intelege ce se petrece in spatiul extraterestru. Este o sansa unica pe care trebuie sa o apreciem!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu