joi, 12 martie 2009

Argeseni, luati-va adio de la credite!


A obtine un credit in situatia economica actuala este o adevarata minune.Acordarea de credite de la inceputul anului pana in prezent a scazut cu aprope 50 de procente.Tot cu atat au scazut si sansele persoanelor care isi depun dosarul pentru un credit. Asa ca, daca va doriti un credit, trebuie sa va inarmati cu foarte multa rabdare si acte, de la cele de nastere pana la cea mai complexa fisa fiscala.

Sincer va spun, nu sunt adepta creditului, nu am fost niciodata, iar acum cu atat mai putin.Pur si simplu sa ajungi sa furi de la om legal si chiar sa-l lasi in strada cu 3 copii pe langa el si o sotie disperata este strigator la cer. Sigur, nicio banca nu obliga pe cetatean sa faca un credit, dar sfaturile consilierilor financiari sunt acelea care te aduc in sapa de lemn. Atat timp cat iei un credit mai mare ,cu o dobanda reala mult peste limita admisa, nu conteaza pentru ei ca ti-ai pus casa in joc.Cat timp ei au ce executa, e problema cetateanului(debitor).

Multi romani sunt suparati ca nu mai pot lua credite.Dar, sa ma ierte Dumnezeu, ajunsesem sa facem un imprumut doar ca sa mergem la mare.Hai sa ne intindem doar cat ne tine plapuma!Nu toti trenuie sa mergem pe litoral la turci, sa avem masini cu multi cai putere, dar pentru care nu avem bani de benzina.
Am ajuns sa ne plangem de mila ca avem prea multe credite si ca nu avem cum platii ratele.Acum va intreb, pentru ce a-ti facut toatea ceste imprumuturi?In ce anume a-ti investit? Si uite asa ajung sa cred ca bancile isi merita soarta si noi alaturi de ele.Au dat credite pe banda, si acum nu au de la cine recupera....banii s-au dus de mult, iar bunurile noastre ajung la vanzare publica!
Revenind la posibilitatile actuale de contractare ,aceastea au scazut drastic, au ramas doar un vis frumos si speranta unei masini luate in rate.Totusi, cu chiu cu vai, bancile mai acorda creditare si in conditiile actuale.Iata cum arata profilul unui candidat perfect la obtinerea unui credit.Daca va incadrati in aceste repere,bate-ti cu nadejde la poarta bancilor,dar fiti cu mare bagare de seama!Lauti doar daca aveti cu adevarat nevoie, nu pentru a va satisface capriciile, pretul e mult prea mare.
Totusi, iata criteriile:
  • sa aveti intre 25 si 45 de ani ;
  • sa fiti casatorit;
  • sa aveti un bun imobil(casa , apartament )in proprietate;
  • un venit lunar intre 1000-1500 de euro;
  • sa nu aveti niciun credit pana in momentul de fata.

Stiti acum ce aveti de facut, daca indepliniti conditiitle acestea , puteti sta linistiti.Mai trebuie doar sa stiti ca solutionarea dosarului va dura cel putin 2 saptamani, perioada de creditare s-a injumatatit, de la 10 la 5 ani,iar dobanda depaseste de multe ori 25 %.

Aveti mare grija, in Romania se fura legal , iar prin creditare asta se face!

Un comentariu: