luni, 27 aprilie 2009

M-am cutremurat!



De cateva zile incoace aud vorbindu-se doar despre cutremurul de sambata seara. Nu am nimic impotriva acestui lucru, mediatizarea are partile ei bune, totusi de ce e nevoie de o replica, de un Buzz de la Dumnezeu cum spunea bunul meu prieten Adrian, pentru a realiza ca in caz de catrastrofa se va muri pe capete, ca blocurile nu sunt consolidate, si colac peste pupaza, nici nu avem bani sa facem acest lucru.


Am observat vorbindu-se de foarte multe mituri ce ar prevesti cutremurul. Animalele agitate ce se strang in fata usii, acea periodicitate de 35 de ani , teorii incerte care nu fac decat sa panicheze. Stau si ma intreb, daca un cutremur nu poate fi anticipat, asa cum spun specialistii, de ce ne spun sa stam linistiti pentru ca nu va fi cutremur? Nu este si asta tot o forma de anticipare? Si daca un cutremur e asa grav si se poate abate oricand, de ce nu suntem pregatiti? De ce toti banii se duc pe afaceri obscure si sustineri elctorale, sigur astea sunt intrebari retorice, in loc sa protejeze populatia?


Sper ca Buzzul dat de Dumnezeu sa-i trezaesca putin pe Stimabilii de sus si sa realizeze ca un cutremur le poate fi si lor fatal! Sa de-a Dumnezeu sa nu avem parte de ceva grav cum a fost in '77.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu